Nieuwsbrief

Persinformatie

Overnight pakketvervoerder Packs (Special Care) BV gevestigd in Leerdam heeft een strategisch aandelenbelang genomen in PostNL. Special care specialist Packs, dat de afgelopen vier jaar een gezonde en meer dan gemiddelde groei doormaakte, opereert in dezelfde overnightmarkt als PostNL. Packs specialiseert zich echter al meer dan 20 jaar met name in de aflevering van zendingen die vanwege hun aard of bestemming een speciale zorg vereisen, zoals bloemen, planten en breekbare zendingen als wijn en glaswerk, of zendingen die vóór een bepaald tijdstip moeten worden afgeleverd.

In de afgelopen jaren troefde Packs PostNL een aantal keren af door revolutionaire ontwikkelingen in de overnightbranche te introduceren. Zo had Packs op Moederdag 2014 een primeur door als eerste in Nederland op zondag af te leveren en introduceerde Packs, wederom als eerste, voor webshops en de Thuiswinkelbranche een zondagavondsortering voor een maandagaflevering. Ook op de unieke MailPacks met GPS afleverregistratie van Packs had PostNL geen antwoord. 

 

Het belang dat Packs nu via haar moedermaatschappij in PostNL genomen heeft, heeft een strategische reden, legt Packs Chief Marketing Officer Gerdwin Lammers uit. “Door het aandelenbelang in PostNL zal Packs nu steeds eerstelijns geïnformeerd zijn over de ontwikkelingen bij PostNL en kan Packs ook invloed uitoefenen op het beleid en de richting van de marktleider in de overnight pakketbranche”, aldus Lammers, die over de hoogte van het strategische aandelenbelang geen mededelingen wil doen. Het belang blijft vooralsnog nog onder de drempelwaarde in het kader van de Wft. Lammers sluit echter niet uit dat Packs het aandelenbelang in PostNL binnen afzienbare tijd nog verder zal uitbreiden. 

 

Packs, businesspartner van Thuiswinkel.org, is een van de meest concurrerende en klantgerichte logistieke dienstverleners met een Benelux dekkend distributienetwerk. Eén logistieke dienstverlener voor uiteenlopende leveringen aan bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland gedurende zes dagen per week, dus óók op zaterdag. Met meer dan 60 PacksCenters in de Benelux is Packs altijd dicht in de buurt. Packs onderscheidt zich door persoonlijk contact en persoonlijke zorg.

 

 

 

 

BL-Cargocare heeft een landelijk dekkend netwerk met meer dan 60 depots in Nederland

Telefoonnummer

Bel : 085-0091528

Transolution